Sinds 2011 is Vloer en Gordijn begonnen met het online verkopen van vloerbedekking en raamdecoratie. Maar sinds heden is Vloer en Gordijn een serieuze partner in het leveren van laminaat, vloerbedekkingen en raamdecoratie voor zowel de particuliere als de projectmarkt in Nederland en België.
De nieuwe website van Vloer en Gordijn moest een professioneel ogende webshop met een rustige uitstraling worden. Wij hebben een ontwerp op maat gemaakt en zijn aan de slag gegaan om het ontwerp perfect te laten functioneren in Magento.

Uiteraard is de website van Vloer en Gordijn responsive. Dit houdt in dat de website goed te bekijken is op zowel de desktop als op de mobiele apparaten.

Wij hebben naast het ontwerp en de responsive website ook maatwerk geleverd. Zo hebben wij een rekenhulp ontwikkeld waarmee de gebruiker van de website gemakkelijk de benodigde aantal vierkante meters kan berekenen.

Een drempel bij het ontwikkelen van de rekenhulp was dat elk soort product op zijn eigen manier berekend zou moeten worden. Laminaat moet berekend worden in vierkante meters maar bij gordijnen moet er rekening gehouden worden met de breedte, hoogte, de soort plooi en het aantal delen. Naast de genoemde producten hebben wij de rekentool ook voor alle overige producten aangepast.

Hiernaast zie je een voorbeeld van hoe onze rekenhulp werkt. In de afbeelding hiernaast is te zien dat het gebruiken van de rekenhulp optioneel is. De prijzen worden berekend na het invullen van één van de beschikbare velden. De gebruiker vult de lengte en de breedte in van de ruimte waarvoor hij of zij laminaat wilt bestellen en krijgt direct een overzicht van de kosten, het aantal benodigde pakken en de totale vierkante meters dat benodigd is. Zo komt de gebruiker van de website niet voor verrassingen te staan wanneer de gebruiker wil afrekenen op de website.