Vision Toys is een Magento webshop voor allerlei merchandise voor films, games en tekenfilms. Denk aan actionfigures van Superman, Turtles, Star Wars en nog veel meer. Een hele leuke markt waar wij ons als “techies” goed in kunnen vinden. HC Designs heeft het ontwerp volledig in-house ontworpen gebaseerd op de reeds aanwezige huisstijl kleuren en logo.

Van osCommerce naar Magento

De oude webshop was gebouwd in osCommerce en was nogal verouderd op gebied van functionaliteiten, mogelijke koppelingen, gebruiksvriendelijkheid, SEO en performance. Verder was de website nog niet responsive wat hedendaags niet meer weg te denken is. HC Designs heeft met Magento een nieuw ontwerp ontwikkeld die weer up-to-date is qua functionaliteiten.

Volledig responsive

Vision Toys beschikt over een volledige responsive (mobiel vriendelijke) website. Een responsive website houdt in dat de inhoud van de website zich aanpast aan het apparaat van de bezoeker. Zo kan de bezoeker de website goed bedienen op bijvoorbeeld een telefoon of tablet.

Niet alleen voor de bezoeker van de website is een responsive website belangrijk. Ook voor Google is het zeer belangrijk om een goed functionerende mobiel vriendelijke website te hebben. Google neemt een responsive website op in de puntentelling waardoor je website beter presteert in de zoekresultaten. Zeker nu het gebruik van de mobiele telefoon toeneemt is het scoren in de mobiele zoekopdrachten van Google belangrijk. Meer dan de helft van de bezoekers op het internet maken gebruik van een mobiel apparaat.

Postcode.nl koppeling

Voor het invullen van de gegevens van de klant maakt Vision Toys gebruik van een postcode koppeling, ook wel een API (Application Programming Interface) genoemd. Door de koppeling die de website heeft met Postcode.nl kunnen de adressen door middel van de postcode en huisnummer van de klant automatisch worden opgehaald en ingevuld op de website van Vision Toys. Dit biedt voor de gebruiker van de website gemak en tijdswinst bij het invoeren van de adresgegevens.

Pre-order van producten

Naast het reguliere bestelproces was het voor Vision Toys belangrijk om pre-order producten te kunnen beheren. De beheerder kan deze producten apart beheren en hierdoor kan de bezoeker op een overzichtelijke manier pre-order producten inzien en alvast bestellen, waardoor de conversie flink is gestegen.

One Step Checkout

Vision Toys maakt gebruik van een One Step Checkout systeem om de klant een efficiënte manier door het betalingsproces te leiden. Natuurlijk zijn er nog meer voordelen van het gebruik van een One Step Checkout:

  • Alle informatie zoals verzendgegevens, factuurgegevens, betaalmethode e.d. blijven zichtbaar.
  • Het bespaard de bezoeker tijd tijdens het afrekenen en het verminderd afhaken van de klant.
  • Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van een One Step Checkout tot 21.8% meer verkopen leidt.

Ook een professionele webshop door HC Designs laten ontwikkelen?

Graag!