cgf_case

ComeGetFashion levert al enkele jaren superleuke fashion producten voor dames vanuit Groningen stad. Ze zijn bij HC Designs gekomen om hun webshop naar een hoger niveau te brengen. Sneller, gebruiksvriendelijker, mooier en hogere conversie. Deze uitdaging gaan wij met plezier aan.


Ontwerp op maat

Het moest een grafisch hoogstandje worden. Minimalistisch, maar strak en toch vrouwelijk. We hebben veel wit gebruikt, met zo min mogelijk zwart-grijze ondersteunende teksten en buttons zodat de foto’s extra goed tot hun recht komen. De fantastische foto’s zorgen voor een fantastische en professionele uitstraling.


Productalert

Om de conversie te verhogen proberen extra leads binnen te halen in de vorm van productalerts. Mocht een product of een bepaalde maat of kleur niet beschikbaar zijn kunnen bezoekers zich aanmelden voor een e-mailnotificatie wanneer het artikel weer in voorraad is. Dit geheel automatisch wanneer een product weer wordt aangevuld. Bezoekers hebben overigens niet per se een account te hebben op de webshop.

Wenslijst

Nog een manier om de conversie te verhogen is door klanten een lijst met gewilde producten te laten verzamelen. Dit is standaard functionaliteit in Magento, maar HC Designs heeft dit verder gefinetuned, zodat bezoekers sneller en makkelijker producten kunnen markeren als favoriet vanuit elke plek in de webshop.

RMA

Klanten hebben tegenwoordig veel meer luxe dan een aantal jaren geleden. Dat geldt ook voor het internet wanneer het gaat om retouren. Als service wil je het de klant zo makkelijk mogelijk maken om dit te realiseren, hoe gek dit ook klinkt. Je wilt namelijk zo min mogelijk werk hebben aan dit proces. Wij hebben een module geimplementeerd, waarmee klanten zelf een retouraanvraag kunnen indienen en verzendlabel kunnen printen.

Varnish

Naast een snelle zoekmachine is de site ook sneller gemaakt door de implementatie van Varnish. De meeste pagina’s worden nu volledig of gedeeltelijk tijdelijk opgeslagen, waardoor deze bij elke bezoek sneller geserveerd kan worden.

logo_sooqr_groot

Zoeken met Sooqr

We merkten dat de zoekfunctionaliteit veel werd gebruikt, maar onjuiste resultaten gaf. Bezoekers zochten vaak op producttype zoals tas of jas. Echter was dit niet altijd zo beschreven in de producttitel, waardoor de relevantie van de zoekresultaten soms slecht waren. Wij hebben samen met onze partner Sooqr een verbeterde zoekmachine geïmplementeerd, waardoor de zoekresultaten nu relevanter en sneller zijn.

Ook een professionele webshop door HC Designs laten ontwikkelen?