(Her)aanmelden van SSL certificaten

(Her)aanmelden van SSL certificaten

Uit onderzoek naar de Certificaat Autoriteit Symantec, is naar voren gekomen dat er op onjuiste wijze certificaten zijn uitgewezen. Op basis hiervan heeft Google Chrome het vertrouwen opgezegd in Symantec. Dit houdt in dat alle certificaten die door deze partij zijn geautoriseerd, opnieuw gecontroleerd en uitgegeven moet worden. Deze certificaten worden gratis vervangen door deze autoriteiten.
Dit moet gebeuren voor 15 maart of voor 18 september 2018. Dit is afhankelijk van wanneer het certificaat is gegenereerd.

Wat betekent dit in de praktijk.

Dit betekent dat alle certificaten die door HC Designs zijn aangevraagd opnieuw worden aangevraagd. Dit betekent dat alle sites nieuwe certificaten krijgen.
Deze certificaten worden vernieuwd met de gegevens die bij de vorige aanvraag zijn ingediend.
Afhankelijk van het type certificaat zal er contact worden gezocht met het geregistreerde administratie account van het domein.
Dit is meestal iets van admin@… of administratie@…, maar dit kan voor jouw domein anders zijn.

Wat zijn de kosten

De certificaten worden gratis vervangen door de autorisatie organisatie(s). HC Designs probeert dit in z’n geheel te verwerken.
Daarom rekent HC Designs hier geen kosten voor.

Certificaten die dit jaar verlopen vallen hierbuiten. Deze certificaten moeten namelijk apart aangevraagd worden en hiervoor moeten ook de gegevens opnieuw worden ingediend.

Hebben mijn bezoekers hier last van?

Nee, wanneer de certificaten op tijd zijn aangevraagd/verwerkt zal de bezoeker hier niets van merken

Google, Symantec en Digicert: the story so far
Informatie Symantec Re-issues