Facebook App / Page Tab

Voedingscentrum afbeelding
Facebook App om snel een groot publiek te bereiken
Naar de website

Youth Marketeers kwam naar ons toe voor het ontwikkelen van een interactieve Facebook App. Zij zijn gespecialiseerd in marketing en onderzoek voor jongeren. Voor het Voedingscentrum moest er een Facebook pagina komen waar de jongeren een leuke prijs konden winnen: een luxe brunch op een locatie naar keuze.

Waarom Facebook?

Facebook is een social network/community waar veel jongeren met elkaar communiceren met berichten, foto's en video's. Met hulp van de segmentering tools van Facebook kan de juiste doelgroep benaderd worden. Daarom is dit het medium om een campagne te starten.

Like & Share

Alle deelnemers moeten allereerst een Facebook profiel hebben. Wanneer ze naar de app gaan zien ze een welkomstscherm met een “Like” button. Om verder te kunnen moeten ze eerst hierop klikken. Vervolgens wordt automatisch op het prikbord geplaatst dat hij/zij de campagne leuk vindt.

Hierna vult de deelnemer een unieke locatie in. Van deze locatie wordt samen met een voedingstip een afbeelding gemaakt. Om in aanmerking te komen voor de prijs kan de deelnemer met 1 knop de afbeelding plaatsen op zijn/haar prikbord. Samen met de “like” is dit een tweede bericht naar de buitenwereld.

Vrienden van de deelnemer zien dit bericht in hun nieuwsoverzicht en kunnen met een klik met de persoon mee. De locatie wordt ook gedeeld op zijn/haar prikbord, waardoor er weer een groter bereik is.

Recht om te posten?

Facebook werkt met oAuth2 voor beveiliging van de prikbord, persoonlijke gegevens, vrienden, foto's en veel andere functies. Via de API en oAuth2 vragen wij rechten op van de gebruiker om berichten en foto's te kunnen plaatsen op zijn/haar prikbord. Daarnaast vragen we bepaalde persoonlijke gegevens op om later contact op te kunnen nemen met de geselecteerde winnaars.

Resultaten meten

De campagne kan snel worden verspreid door deze techniek. Om een winnaar te selecteren moeten alle locaties en deelnemers worden opgeslagen in een database. HC Designs heeft hiervoor een simpele export ontwikkeld, waarin de opdrachtgever een juiste selectie kan maken.

Ook geïnteresseerd in een Facebook app? Neem contact met ons op
Implementaties:
Modules:
    • Facebook Module
Terug naar overzicht

Waarom HC Designs

  • Veel ervaring en mogelijkheden
  • Wij denken graag met u mee
  • Rendement gericht
  • Full-service

Bekijk ons werk.

Interested

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden:
Bel: Fax050 7200 222
Contactformulier & Routebeschrijving