Is mijn shop hackersproof?

Is mijn shop hackersproof?

Ruim 70 procent van de Nederlanders doet regelmatig online inkopen. Hierdoor zijn er steeds meer webwinkels op het internet te vinden met ontelbaar veel verschillende producten. Doordat er nu zoveel producten te vinden zijn neemt het aantal webwinkels enorm toe. Dit betekent dat voor webwinkel-houders de concurrentie groter wordt en iedereen dus een zo goed mogelijk functionerende webshop wil hebben.

 

Een van de belangrijkste functie’s van een webwinkel is het afbetaalsysteem. Er zijn veel verschillende manieren waarop klanten tegenwoordig hun producten kunnen afbetalen. Dit zorgt ervoor dat webwinkels daarom ook een grotere omzet kunnen maken. Maar de vraag is nu, zijn deze betaalwijzen eigenlijk wel genoeg beveiligd?

 

Wanneer het gaat om een webshop waar de producten na betaling automatisch via een account of via de mail naar de klant wordt verzonden,(Denk aan documenten, films, keycodes, prepaidkaarten etc.) dan kan het nog wel eens zo zijn dat je grote geld bedragen misloopt door hackers, waar je later of helemaal niet achter komt.

 

Door een extensie te downloaden waarmee je de http gegevens van een pagina kan zien tijdens het surfen, kun je al het data verkeer tussen de webwinkel en Paypal ‘vangen’. Hierin staan dus ook de gegevens voor Paypal van de producten die de klant in zijn/haar winkelwagen heeft gezet. Door bijvoorbeeld de huidige prijs aan te passen en de aangepaste gegevens opnieuw in de adresbalk van de browser te plakken worden de gegevens op de pagina opnieuw ingeladen, met als gevolg dat de prijs van het product dus ook veranderd is. Als je geen beveiliging op uw website heeft dan worden nadat de klant de transactie heeft uitgevoerd, de producten automatisch naar de klant toe verzonden.

 

Als je hackers wilt voorkomen en geen geldbedragen wilt mislopen zorg er dan voor dat je website goed beveiligd is, en dat je geen gebruikt maakt van een automatisch verzendsysteem.